AKTIVITETSDAGEN 2008

 

Springer Östras Aktivitetsdag 2008-05-10   
Plats: Vällingby Brukshundsklubb, HässelbyVår årliga aktivitetsdag med officiellt lydnadsprov i klass 1, 2 och 3. Minilydnad, Apporteringstävling och Tipspromenad blev en mycket familjär och trevlig tillställning. Tyvärr hade vi totalt missat att det var pingst denna helg så deltagarantalet var betydligt lägre än vad vi är vana vid.

Det började direkt på morgonen med minilydnad. Sex stycken pirriga och förväntansfulla ekipage skulle debutera i lydnadens svåra konst. Alla fick mycket höga betyg, för de jobbade så fint med sina hundar. Jobba på så kommer ni snart att vara klara för vanligt lydnadsprov. Domaren Meta Lönnberg vill dock skicka med er ett råd. Hitta en riktigt bra belöning till hunden. Det kan vara en boll, en döskoj leksak eller supergott godis, kanske torkad lever eller köttbullar eller annat smaskens. En torr hundmatskula räcker inte! För utan bra lön för sitt arbete vill väl ingen jobba oavsett om man är människa eller hund.

Solen verkligen skrek, det blev riktigt varmt. Och nu var det var dags för det betydligt allvarligare lydnadsklasserna. Det började med klass 2, där det var två deltagare till start, båda ESS. Tyvärr var ingen som gick till någon högre valör, men bättre lycka nästa gång. Klass 3 hade också två deltagare, en ESS och en Holländsk Herdehund och den sistnämnda gjorde ett bra jobb och fick ett 1:a pris. Springer var snöpliga 3 poäng från ett 1:a pris, men samma sak där, bättre lycka nästa gång. Men hur nära var det inte! Klass 1 hade sex deltagande hundar varav tre var ESS. Förstaplatsen med ett klart 1:a pris gick till dagens absolut charmigaste hund, en norwichterrier, knappt 20 cm över manken och med ett tempo och energi som var dagens absolut bästa och lilla ”Leka” är 11 år!! God tvåa blev en cool Staffordshire Bullterrierhane och trea blev en värdig Whippethane båda två med 1:a pris. På fjärde, femte och sjätteplats kom då våra springrar. Prisutdelningen för Lydnad & Minilydnad var som vanligt rätt pampig och med massor av priser till alla deltagare.

Tipspromenaden var rätt svår, ingen hade alla rätt med det var flera med nio rätt av tio möjliga, så kanske var den inte så svår ändå. Men det var en utslagsfråga med så vi rättvist kunde fördela de 5 priserna. Lottringen var mycket uppskattad vi sålde 93 lotter… Och jag tror att det var 60 vinster, det tog sin rundliga tid.

Som sista programpunkt kom Apporteringstävlingen och den hade samlat tio deltagare. Av tre olika raser!! Självklart får alla som är på plats vara med. Vann gjorde ”omöjliga” ”Elvira” igen med Camilla Jannesson. Och vad kul det är att se alla duktiga och energiska hundar som jobbar så fint.

Nu var vi alla lite mosiga och svettiga, lite solstingsvarning var det på oss arrangörer. Men dagen hade varit solig, varm och trevlig ur alla aspekter. Jag såg inga sura miner utan alla verkade mer eller mindre nöjda med sin dag. Ibland gör inte hunden vad den kan och brukar, men så är det att tävla, ibland går det bra och ibland blir det bara tok. Men det är bara att gå hem och utvärdera och träna mer eller annorlunda. Men som sagt ingen var en dålig förlorare utan alla var fina sportsmän. Jag vill rikta ett stort tack till vår lydnadsdomare Elisabeth Kyhlstedt som alltid har ett positivt ord till alla och som engagerar sig. Tack till vår eminenta tävlingsledare Helen Lindstedt. Stort tack även till vår kunniga minilydnadsdomare Meta Lönnberg. Och sist men inte minst. Tack till alla deltagare, utan er hade det inte blivit någon aktivitetsdag och ni var underbara. Från aktivitetsgruppen Monika Jansson, Helen Lindstedt och Veronika Forsberg.

 

Klubbmästare lydnad klass I
2:a pris 140 poäng KLUBBMÄSTARE
Hot Feet Larry Finnigan     Förare: Pia Mohlin

Klubbmästare lydnad klass II
3:e pris 124 poäng
SVCH Mountjoy Nimble Nina     Förare: Monika Jansson

 

Klubbmästare lydnad klass III
2:a pris 252 poäng
LPI SVCH Barecho Keep In Mind      Förare:

Minilydnad
1:a
Hi-Designs Just Catch Me     Förare: Sofia Lindstedt

 

Apporteringstävling
1:a KLUBBMÄSTARE
LPI Barecho Eye Catching     Förare: Camilla Jannesson

1:a pris 176,5 poäng
 
 

Emmalundas Rölleka
Förare: Meta Lönnberg
 

1:a pris 170,5 poäng
 
 

Goodstaffs Top On Wood
Förare: Jenny Österback
 

1:a pris 167 poäng
 
 

Signum Stars & Stripes
Förare: Margareta Björkman
 

2:a pris 140 poäng
Klubbmästare klass I
 

Hot Feet Larry Finnigan
Förare: Pia Mohlin
 

3:e pris 133,5 poäng
 
 

Mountjoy Merciful Megan
Förare: Veronica Forsberg
 

3:e pris 133 poäng
 
 

Morkullans Tip Top
Förare: Camilla Tillander
 

3:e pris 124 poäng
Klubbmästare klass II
 

SVCH Mountjoy Nimble Nina
Förare: Monika Jansson
 

0 pris, 95 poäng
 
 

Rowntree On Demand
Förare: Åsa Westerlund

1:a pris 277 poäng
 
 

Tara Des Crocs De LeOlympe
Förare: Suzy Tvärstedt.
 

2:a pris 124 poäng
Klubbmästare klass III
 

LPI SVCH Barecho Keep In Mind
Förare:
 

1:a
Klubbmästare
 

Hi-Designs Just Catch Me    
Förare: Sofia Lindstedt
 

2:a
 
 

Goodstaffs Top On Wood (Staffordshire Bullterrier)
Förare: Klara Jansson
 

3:a
 
 

Krokandens Hot N’Spicy
Förare: Hanna Bäckström
 

4:a
 
 

Accounts Opportunity &
Förare: Veronica Forsberg
 

4:a
 
 

Whisborne Bewitched
Förare: Janne Tamminen
 

4:a
 
 

Wallweins Elvis The King (Labrador retriever)
Förare: Klara Jansson

1:a
Klubbmästare
 

LPI Barecho Eye Catching
Förare: Camilla Jannesson
 

2:a
 
 

Kelliegårdens Ambitiösa Azzta (border collie)
Förare:Meta Lönnberg
 

3:a
 
 

Wallweins Elvis The King (labrador retriever)
Förare: Jenny Österback
 

4:a
 
 

SVCH Mountjoy Nimble Nina
Förare: Monika Jansson
 

5:a
 
 

Hot Feet Larry Finnigan
Förare: Pia Mohlin